Anyátok közt
2019. január 30. írta: Amigarockwell

Anyátok közt

anyatokkozt.jpgÉs bekövetkezett az amire legbelül minden magyar ember sok-sok éve, de valójában már évmilliók óta várt: 4K felbontásban fog készülni a Barátok közt!

Persze érthető, terjed egyre olcsóbbak az ekkora felbontást fogyasztani lehetővé tevő eszközök. De ebből ekkora felhajtást csinálni, mint ami a cikkben van? Eleve érthetetlen, hogy egy ilyen valamit 20 éve csinálnak ahelyett, hogy már pár rész után lehúzták volna a rolót és egy tényleg értelmes és művészileg értékes valamit hoztak volna létre, nem erőltetik tovább mert ez a magyar nép igénye!

Agylezsibbasztó olvasni, hogy filmesebb lesz, egyenesen ámerikai sorozatok minőségével fog vetekedni, az Emmynél már rettegnek, hogy a világhíres magyar sorozat esélyt se fog hagyni a silány értéktelen amerikai sorozatoknak. 

Ez a Szerencsés Gabriella, aki nevéhez méltón bizonyára rendkívül szerencsés, hogy egy ilyen neves sorozat fölött bábáskodhat, bár jobb helyeken egy ehhez hasonló tettre inkább a szőnyeg alá rugdosással reagálnak és igyekeznek minden erre mutató tényt elfedni. Csak Gabriellánk valahogy elfelejti azt, hogy a hatalmas felbontás, a rendkívül fejlett technikai háttér nem eredményez egyből egy időtálló és egyedi alkotást. Filmek, sorozatok sokaságát lehet felsorolni amik nem azért lettek olyanok mert a legfrissebb fejlesztéseket használták hanem mert az alkotók képesek voltak értéket létrehozni.

Viszont akkor ha ennyire fejlődnek akkor miért nem egyből 8K-ban csinálják? Hátha esetleg végre Magyarország lehetne a világelső a legrosszabb sorozat létrehozása a legnagyobb felbontás kategóriájában. 

De persze az is előfordulhat, hogy egy valódi értelmezhető művészileg fennkölt remekművet hoznak létre ezáltal, hiszen eddig hosszú éveken át nyomasztotta a készítőket a szánalmas technikai háttér, a nevetséges felbontás általi akadályoztatás, és ennek elmúltával végre felszabadultan elképesztő felvételekkel ajándékozhatják meg az egyetemes művészetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://hupifeketenyuvesostoros.blog.hu/api/trackback/id/tr8714599248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása